Кожен автовласник може стикнутися з проблемою, коли на лобовому склі з'являються подряпини. Через це погіршується видимість та вигляд у машини стає не надто охайним.

Важливо розуміти, чому з'являються подряпини, та намагатися відтермінувати появу подряпин на якомога довший час. Автолюбителі часто діляться своїми секретами, а ми зібрали для вас низку порад, як запобігти та позбавитися подряпин.

Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube
Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube

По-перше, подряпини можуть з'явитися, якщо використовувати склоочисник на сухо на брудному склі. Коли лобове скло сильно забруднене, то вмикання склоочисників призведе до утворення подряпин. Тому перш ніж увімкнути "двірники" побризкайте на скло миючим засобом.

Також погодні умови можуть привести до того, що на склі можуть з'явитися подряпини і навіть тріщини. Наприклад, коли йде град, або крижаний сніг.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Під час руху, коли ви їдете поруч з великими автівками, дрібні каміння та сміття може відлітати від коліс, та пошкодити скло вашого авто. Тут важливо дотримуватися дистанції, це крім іншого може звести до мінімуму ризик нещасного випадку.

Skoda Monte Carlo. Фото: Авто Центр
Skoda Monte Carlo. Фото: Авто Центр

Як позбавитись пдряпин

Зубна паста

Очистіть лобове скло, розподіліть зубну пасту на чисту і м'яку серветку з мікрофібри. Покладіть тканину на подряпину та обережно потріть круговими рухами. Для кращого ефекту можна додати харчову соду. Для цього змішайте білу зубну пасту з чайною ложкою харчової соди.

Суха гірчиця з оцтом

Ще один народний спосіб, який може надовго позбавити від подряпин — гірчичний порошок та оцет. Змішати ці два інгредієнти, щоб утворилась суміш густини сметани. Утворену пасту нанести на чисте скло та відполірувати сухою тканиною. Ефект від такої обробки буде сильніший, ніж від зубної пасти.

Аерозоль

Дрібні подряпини можна прибрати за допомогою аерозолю WD-40. Це полірувальний засіб, у вигляді аерозолю, який частіше застосовують для полірування фар. Але його також можна використовувати й для полірування скла.

Нагадаємо, ми писали, що в мережі показали "чебурашку", на яку ми заслужили: легендарний прототип "Жигулів", за яким робили улюблену "Таврію".

Як повідомляв "Знай.ua" популярна гра Hades 2 після скандалу, таки вийде українською: розробники розшукують перекладача.

Також "Знай.ua" інформував, чи потрібно чекати 1% заряду, щоб нести телефон до розетки? Прості правила зарядки смартфона.