Фахівці назвали найгірші варіанти сніданку. За їхніми словами, відмовившись від деяких звичних страв, вам вдасться уникнути проблем зі шлунком.

Ми отримуємо заряд енергії й залишаємося бадьорими й щасливими протягом дня, починаючи його з поживного і смачного сніданку. Здається, що чашечка кави, сендвічі, яєчня з беконом здатні забезпечити заряд бадьорості на весь день вперед.

Проте насправді не завжди сніданок приносить користь нашому організму. Передусім у тому випадку, якщо це стосується страв, якими ми щодня ласуємо на голодний шлунок. Лікар-гастроентеролог Тетяна Батюхно розповіла, про те, чого не слід їсти зранку.

Кава з вершками. Фото: Youtube
Кава з вершками. Фото: Youtube

Найгірші варіанти сніданку, які здатні зашкодити організму:

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

1. Бутерброд з ковбасою і сендвічі. Передусім такий щільний сніданок викличе відчуття важкості. Все тому, що бутерброд з ковбасою містить велику кількість жирів і калорій. Такий сніданок можна замінити корисною альтернативою - сендвічем з цілозернового хліба зі скибочкою сиру.

2. Пластівці й швидкорозчинні каші. Хоча вони прості у приготуванні та багаті вітамінами й мікроелементами, багато лікарів сходяться на думці, що при вживанні такого сніданку організм отримує лише шкоду, а не користь.

Вівсянка в банці, фото foodandmood
Вівсянка в банці, фото foodandmood

Пояснюється це тим, що у складі швидкорозчинних каш і пластівців містяться шкідливі для організму речовини: крохмаль, борошно, консерванти, інші синтетичні добавки, а також цукор і вуглеводи, що підвищують рівень глюкози в крові.

3. Йогурти та інші кисломолочні продукти, борошняні вироби, свіжовичавлені соки й кава. Гастроентеролог також не рекомендує вживати ці продукти на сніданок, особливо на голодний шлунок.

Гранатовий сік. Фото: скрін youtube
Гранатовий сік. Фото: скрін youtube

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль