Фахівці назвали продукти, з якими краще не комбінувати смажену та варену картоплю. Оскільки, сама смажена картопля є досить важкою стравою для травлення, то вживати її разом з деякими продуктами – шкідливо для організму.

Як виявилося, хліб і картоплю треба смажити до утворення золотистої, а не коричневої скоринки, щоб уникнути споживання акриламіду, який утворюється в сильно засмаженій їжі.

До такого висновку дійшли фахівці Агентства з харчових стандартів (FSA) Великобританії. Вони застерегли, що акриламід пошкоджує ДНК і провокує розвиток ракових пухлин. Дієтологи ж наголошують, що мажена картопля містить велику кількість вуглеводів і жиру, що є серйозним навантаженням для травної системи.

Смажена картопля, скріншот відео
Смажена картопля, скріншот відео

4 продукти, з якими шкідливо їсти смажену картоплю:

1. М'ясо. У поєднанні з м'ясом смажена картопля змусить організм перетравлювати відразу і білок, і вуглеводи, і жир. Це може бути надто складним завданням для організму.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

2. Помідори. Крохмаль не сполучається з кислими продуктами, оскільки вони заважають його засвоєнню. Тому, з'ївши картоплю з помідорами, можна дістати нетравлення.

3. Алкоголь. Смажена картопля разом з алкоголем – це подвійне навантаження на нирки. У результаті організм сильніше затримує рідину в тканинах.

4. Хліб. Організм у такому випадку отримає надмірно велику порцією концентрованого крохмалю. Відповідно, шлунку для його перетравлення доведеться підвищити виділення кислоти, а це своєю чергою може нашкодити його слизовій оболонці.

Хліб, скріншот з відео
Хліб, скріншот з відео

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль