Взимку чи не кожен полюбляє поласувати смачними мандаринами. Та не завжди вдається обрати дійсно солодкі фрукти та ще й без кісточок.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯк відзначають фахівці, насамперед слід звернути увагу на зовнішній вигляд плодів, а також на аромат і щільність. Не варто брати гнилі або затверділі плоди. Пам'ятайте, що чим важчий плід, тим він солодший і соковитіший.
Виявляється, що найсмачніші мандарини є насправді гібридами. Це, наприклад, такі види, як Мінеола, Клементин та Енкор. Також зверніть увагу на те, де фрукт вирощували.
Наприклад, абхазькі мандарини кисло-солодкий на смак із вираженою кислинкою у посмаку. Вони соковиті, невеликого розміру, жовто-жовтогарячого кольору. Водночас іспанські мандарини великі та з товстою шкіркою, яскравого оранжевого кольору. Вони дуже соковиті, а на смак кисло-солодкі.
Турецькі мандарини невеликі за розміром, містять багато кісточок Марокканські вирізняються плескатою формою, колір яскраво-оранжевий, без кісточок.
Найсолодші види мандаринів:
1. Мінеола. Зовні нагадує грушу, має дуже яскраве оранжеве забарвлення з легким червонуватим відтінком. Його можна впізнати по тонкій шкірці та великій кількості кісточок. На смак вони кисло-солодкі з переважанням насолоди в посмаку.
2. Клементин. Сорт є дуже соковитим і солодший за інших представників виду. Плоди дрібні, мають тонку глянсову шкірку і багато кісточок.
3. Енкор. Хоча мають досить непривабливий зовнішній вигляд, але сам сорт є дуже смачним. Їх рідко купляють, вважаючи, що ці мандарини зіпсовані, адже шкірка плодів покрита темними плямами.
Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші
Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен
Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро