Взимку чи не кожен полюбляє поласувати смачними мандаринами. Та не завжди вдається обрати дійсно солодкі фрукти та ще й без кісточок.

Як відзначають фахівці, насамперед слід звернути увагу на зовнішній вигляд плодів, а також на аромат і щільність. Не варто брати гнилі або затверділі плоди. Пам'ятайте, що чим важчий плід, тим він солодший і соковитіший.

Виявляється, що найсмачніші мандарини є насправді гібридами. Це, наприклад, такі види, як Мінеола, Клементин та Енкор. Також зверніть увагу на те, де фрукт вирощували.

Мандарини, фото mke
Мандарини, фото mke

Наприклад, абхазькі мандарини кисло-солодкий на смак із вираженою кислинкою у посмаку. Вони соковиті, невеликого розміру, жовто-жовтогарячого кольору. Водночас іспанські мандарини великі та з товстою шкіркою, яскравого оранжевого кольору. Вони дуже соковиті, а на смак кисло-солодкі.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Турецькі мандарини невеликі за розміром, містять багато кісточок Марокканські вирізняються плескатою формою, колір яскраво-оранжевий, без кісточок.

Варення з мандаринів, фото: кадр з відео
Варення з мандаринів, фото: кадр з відео

Найсолодші види мандаринів:

1. Мінеола. Зовні нагадує грушу, має дуже яскраве оранжеве забарвлення з легким червонуватим відтінком. Його можна впізнати по тонкій шкірці та великій кількості кісточок. На смак вони кисло-солодкі з переважанням насолоди в посмаку.

2. Клементин. Сорт є дуже соковитим і солодший за інших представників виду. Плоди дрібні, мають тонку глянсову шкірку і багато кісточок.

3. Енкор. Хоча мають досить непривабливий зовнішній вигляд, але сам сорт є дуже смачним. Їх рідко купляють, вважаючи, що ці мандарини зіпсовані, адже шкірка плодів покрита темними плямами.

Мандарини, скріншот: YouTube
Мандарини, скріншот: YouTube

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро