Плоди рослинки годжі у Китаї називають ягодами здоров'я та краси, але в Україні садоводи перестали масово вирощувати кущ, через швидке заростання, пагони за сезон можуть сягати до 10 метрів.

Ягоди годжі за своїм мінерально-вітамінним складом годжі займають перші місця серед усіх ягід. Саджанець краще одразу посадити так, щоб верхівка не торкалася землі. Про це пише садовод дослідник Богдан Гаморак з Франківщини.

У трьох місцях по колу куща забив у землю металеві штирі (що вище – тим краще), потім у верхній частині прикріпив обід від колеса велосипеда. Пагони поступово розправив по периметру, а звисаючі обрізав, щоб не торкалися землі. У приствольному колі залишив кілька потовщених гілок, сформувавши на високому штамбі. За сезон обрізаю 2-3 рази поросль на штамбі і зі зростанням пагона над землею. - пише садовод.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Дозрівають ягідки нерівномірно – від середини літа до пізньої осені. На гілочці можуть бути стиглі ягоди разом із зеленими та навіть верхівками з квітками. Стиглі ягідки дуже приємні на дотик і легко зриваються. Рекомендують споживати вітамінні ягоди годжі лише сушеними у невеликій кількості.

Користь:

  • уповільнюють процес старіння та захищають організм від впливу навколишнього середовища
  • знижують рівень холестерину в крові завдяки бета-ситостиролу і флавоноїдам
  • підтримують в нормі артеріальний тиск
  • покращують обмін речовин, оскільки містять антиоксиданти і полісахариди
  • покращують сексуальну активність і лібідо — природній афродизіак
  • захищають печінку від утворення зайвого жиру

Хворим на серцево-судинні захворювання споживання ягід годжі обмежене.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, як приготувати незвичайну вівсянку в духовці за 20 хвилин: з ідеальним поєднанням — банан та шоколад.

Як повідомляв "Знай.ua", найкращі способи відкрити "тугу" банку з консервацією.

Також "Знай.ua" інформував, як приготувати ніжну запіканку без борошна та цукру: бюджетний рецепт для тих, хто стежить за фігурою.