Всі ми хочемо виглядати добре навіть попри те, що йде війна, а часом і всупереч тому. Але стрес та неправильний образ життя може зашкодити здоров'ю, і фігурі.

На думку експерта струнких талій, здорового харчування та спортивного тренера, Віктора Мандзяка, недостатня кількість якісного нічного відпочинку стає причиною набору зайвої ваги і в результаті псує фігуру. Про це він розповів у своєму Instagram.

Сон, фото lisa
Сон, фото lisa

Людина, яка не виспалася, протягом дня буде кволою і намагатиметься уникати фізичної праці. Тобто людина недосипає, менше рухається відповідно менше втрачає калорій на фізичну активність.

Під час нічного сну організм виробляє цілий спектр різних гормонів, які, у тому числі відповідальні за здорову вагу. Гормони регулюють різні функції організму, деякі безпосередньо впливають на поведінку.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Сон. Фото: кадр з відео
Сон. Фото: кадр з відео

При недосипанні знижується рівень гормону лептину. Він відповідає за кількість жиру в організмі. Варто лептину зменшитись, мозок усвідомлює, що жиру поменшало. А це означає, що настали голодні часи, і мозок збуджує апетит, щоб запасти достатньо жиру.

Також у людини, що не виспалася, високий рівень кортизолу — гормону стресу. Через недосипання зростає і рівень гормону греліну. Він виробляється у шлунку і сигналізує мозку у тому, що шлунок порожній. Тобто грелін також підвищує почуття голоду.

Нагадаємо, ми писали, як правильно зберігати воду після Водохреща та коли її потрібно набирати: головні правила всіх православних.

Як повідомляв "Знай.ua" рецепт щасливого життя в темні часи від Андре Тана, можна спробувати.

Також "Знай.ua" інформував, що без дорогої хімії і не знімаючи з підлоги: як відчистити килим, щоб виглядав як новий