Кожен, у кого вдома є килим, рано чи пізно ставить питання, як і чим його можна почистити, не здаючи в спеціальні хімчистки або не купуючи дорогу хімію. Розв'язання цього завдання є і досить просте.

Так, насамперед фахівці рекомендують дізнатися про склад килима. Наприклад, якщо він вовняний, то можна почистити за допомогою соди, солі або оцту. Якщо килим має у складі віскозу чи шовк, то чистити підручними засобами можна навіть не намагатися, а одразу передати його до рук спеціалістів.

Чищення килима. Фото: скрін youtube
Чищення килима. Фото: скрін youtube

Чищення килима содою та оцтом

Народний метод, який користувалися ще наші бабусі. Так, насамперед кип'ятимо воду, знадобиться пів склянки окропу, до якого слід додати 70 мл оцту, а також по столовій ложці соди та прального порошку. Інгредієнти ретельно перемішуємо та заливаємо отриманий розчин у пульверизатор. Потім розпорошуємо суміш на килим, залишаємо на деякий час і протираємо килим вологою губкою.

Чищення килима. Фото: скрін youtube
Чищення килима. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Чищення килима з лимонною кислотою та гліцерином

Метод добре підійде для килимів із застарілими плямами. Приготувати суміш для чищення можна навіть із заплющеними очима: розводимо у воді лимонну кислоту в пропорції 1:1. Наносимо суміш на пляму і залишаємо на 2 години або більше, а потім протерти місце вологою ганчіркою. Також килим можна почистити за допомогою гліцерину. Кошти потрібно нанести на пляму і почекати годину чи дві, а потім протерти все вологою тканиною.

Раніше портал Знай повідомляв, як ефективно очистити пральну машинку від накипу: необхідні кошти знайдуться на кожній кухні.

Також наш портал інформував, почистити складні забруднення у квартирі: плита та духовка засяють, як нові.

Крім того, ми писали, нехитрі, але ефективні способи продовжити "життя" свічки: горітиме вдвічі довше.