Після того, як яскраву та блискучу ялинку, в гірляндах, мішурі та блискучих іграшках відправили у комору до наступного року, у квартирі відчувається похмурий настрій.

Щоб освіжити оселю, та докласти мінімум зусиль, можна скористатися досвідом дизайнерки Марі Метьюз, яка розкрила секрети інтер'єру.

Порядок в квартирі. Фото: Youtube
Порядок в квартирі. Фото: Youtube

Наведіть лад у найбільш захламлених куточках

Одна з перших порад — навести лад там, куди завжди бракує часу та рук. В основному люди наводять порядок у центральних частинах оселі, забуваючи про закутки, де формується пилюка та збирається безліч дрібних предметів.

Тумбочки, комоди, шафи, місця під ліжком і приховані пилозбірники на кухні. Обов'язково розподіліть їх від найменш брудних до найбільш засмічених. Щоб спочатку впоратися з невеликими об'ємами та відчути радість від поступового крокування до завершення.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Порядок в квартирі. Фото: Youtube
Порядок в квартирі. Фото: Youtube

За словами Марі Метьюз, коли навколо людини фізичний безлад, психічний стан також наближається до хаосу, що безпосередньо впливає на концентрацію уваги та стрес. Варто навчитися користуватися правилом "одного дотику", яке дозволяє швидко прийняти рішення щодо будь-якого предмета в домі.

Суть правила в тому, щоб взявши щось в руку, одразу вирішити долю предмета – залишити, подарувати чи викинути. Перше, що приходить в голову після дотику, є правильним рішенням, яке не можна змінювати.

Кольори в кімнаті

Інколи однотонність набридає, і хочеться розбавити чимось яскравим. Варто лише знати, як розподіляти кольори в одному середовищі. Дизайнерка рекомендує користуватися секретним правилом 60/30/10. Тобто основний тон це 60% простору, 30 - допоміжний, і 10% на маленькі яскраві акценти.

Додаткові елементи інтер’єру

Останній дизайнерський секрет – додати в загальний декор тактильні текстури. Мова про речі, дотик до яких викликає відчуття тепла, комфорту і ніжності. Наприклад, м'які подушки, масивні в'язані пледи, товсті килими тощо… Все це допоможе створити затишок, необхідний для того, аби сховатися від зимової сірості.

Нагадаємо, ми писали, що як відмити кухонну стільницю і усунути неприємні запахи: знадобиться всього два інгредієнти

Як повідомляв "Знай.ua" деякі знаки зодіаку розбагатіють вже найближчим часом: астрологи назвали везунчиків

Також "Знай.ua" інформував кілька правил, які допоможуть зменшити тривожність: фіксуйте увагу та не нав'язуйтеся.