Рух може бути найліпшими ліками для полегшення болю у спині. Якщо у нас щось болить, ми намагаємось менше рухатись. Однак, регулярна фізична активність — один з основних методів полегшення та профілактики болю.

Біль у спині є проблемою для людей різного віку по всьому світу, і біль у попереку є найпоширенішою скаргою. Медики пропонують виконувати певний набір вправ, щоб запобігти або позбавити болі у спині. Про це йдеться на порталі "На пенсії".

Підтягування коліна

Вправи при болю в спині. Фото: Youtube
Вправи при болю в спині. Фото: Youtube

Вправу виконуйте лежачи на спині. Треба зігнути коліна і притиснутися стопами до килимка. Підніміть одну ногу та візьміться руками за стегно під коліном. М’яко підтягніть коліно до грудей настільки близько, наскільки вийде, але не перестарайтеся: ви не маєте відчувати біль і сильний дискомфорт – тільки невелике розтягнення. Затримайтеся на 30 секунд, потім відпустіть стегно і повторіть з другою ногою. Виконайте по три рази з кожною ногою. ЬТакож мона зробити цю вправу підтягуючи обидва коліна.

Ляжте на спину, покладіть під голову невелику пласку подушку або книгу. Зігніть ноги в колінах, поставте стопи на підлогу, розведіть ноги на ширину стегон. Розслабте верхню частину тіла, притисніть підборіддя до грудей. Видихаючи, напружте м'язи нижнього відділу преса. Не напружуйте м'язи занадто сильно. Затримайтесь в такому положенні, зробіть 5-10 повільних вдихів та видихів, розслабте м'язи. Повторіть вправу 5 разів.

Сідничний місток

Вправи при болю в спині. Фото: Youtube
Вправи при болю в спині. Фото: Youtube

Вправу слід також виконувати лежачи. Покладіть руки вздовж тіла, зігніть коліна і поставте стопи на підлогу. Відірвіть таз від підлоги та підніміть його так, щоб тіло від плечей до колін витягнулося в одну лінію. У верхній точці стисніть сідниці щосили, а потім повільно опустіться на підлогу і повторіть вправу. Якщо ви хочете збільшити навантаження, затримайтеся у верхній точці на 2–5 секунд. Повторіть вправу 10 разів.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що корисна не тільки в побуті та кулінарії, але ще й у питаннях краси: як можна застосовувати харчову соду.

Як повідомляв "Знай.ua" 340 гривень та три місяці без прав: як уникнути покарання за зламані габарити.

Також "Знай.ua" інформував, сухість в очах, та ламке волосся: як дізнатися, чи достатньо вітаміну А в організмі.