Серед водіїв повербанки з кожним роком користуються все більшою популярністю. Все дуже просто, адже за допомогою таких переносних батарей можна безпечно "підняти" заряд свого автомобіля, якщо сів АКБ. Якщо ви вже чули про такі маніпуляції, то важливо знати та розуміти послідовність дій.

Для початку потрібно детально вивчити інструкцію, адже кожна окрема модель має свої нюанси. Поговоримо про правила використання повербанків для заряду автомобільного акумулятора.

Про це стало відомо завдяки порадам одного з українських автоблогерів, який ділиться своїми лайфхаками на YouTube.

Зарядка авто павербанком, скріншот: YouTube
Зарядка авто павербанком, скріншот: YouTube

Як потрібно підготуватися до запуску повербанку?

Перед запуском мобільної батареї потрібно включити сам повербанк і запалювання в авто. Наступний крок - поставити авто на гальмо стоянки. Коробка "автомат" ставиться на режим "паркінг". Механіка ставиться на "нейтралку".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Важливо використовувати рукавички та окуляри, зніміть із клемою переносної батареї захисні ковпачки, визначте "плюс" та "мінус", дуже обережно очистіть клеми сухою тканиною. В кінці ще раз перевірте, що повербанк та запалення автомобіля вимкнені.

АКБ, скріншот: YouTube
АКБ, скріншот: YouTube

Приєднання та запуск повербанку

Важливо розуміти, що роз'єм на червоному дроті підключається до "плюсу" акумулятора. Чорний роз'єм підключіть до незабарвленої металевої деталі автомобіля. Тепер увімкніть харчування повербанку. Спробуйте запустити двигун авто, якщо завівся відразу – відключаємо дроти повербанку.

Якщо не завівся відразу - не крутіть стартер хоча б 5 секунд. Краще почекати 2-3 хвилини, щоб автомобільний акумулятор трохи зарядився від повербанку. Після цього пробуємо ще раз... Якщо автомобіль не запустився і після такого, це означає тільки одне: акумулятор вже не запуститься, він неробочий.

Заміна АКБ, скрін: YouTube
Заміна АКБ, скрін: YouTube

Що робити після запуску?

Після запуску двигуна потрібно вимкнути повербанк, не заглушуючи двигун. Усі кабелі від'єднуються у зворотному порядку: спочатку чорний і потім червоний.

Дуже уважно спостерігайте за тим, щоб роз'єми не торкалися один одного, доки не будуть повністю відключені від усіх пристроїв. Якщо авто завелося, здійсніть хоч півгодинну поїздку - це потрібно для повної підзарядки автомобільного акумулятора.

Нагадаємо, 510 гривень чи покарання "на словах": українським водіям підказали, як уникнути штрафу.

Раніше повідомлялося, водіям на замітку: які системи безпеки автомобіля перестають працювати в негоду.

Також, автомат чи механіка – ось у чому питання: головні переваги та недоліки коробок передач, що вибрати.