Багато господинь стикаються із ситуацією коли сифон у мийці раковини "забивається" жиром і харчовими відходами. Часом це трапляється в невідповідний момент, коли поруч немає того, хто міг би допомогти з вирішенням проблеми, але знаючи одну хитрість, прочистити раковину зможе навіть дитина. Про це пише "Апостроф".

Для усунення засмічення в трубах існують спеціалізовані засоби типу "Крота", але коли під рукою немає нічого подібного, то можна впоратися і за допомогою звичайного прального порошку. При цьому підійде навіть найдешевший, який не шкода буде висипати в раковину.

Засор у раковині. Фото: скрін youtube
Засор у раковині. Фото: скрін youtube

Так, у злив раковини засипаємо склянку порошку і протягом 10 секунд заливаємо гарячою водою, щоб він розчинився. Після цього залишаємо раковину на 5-10 хвилин і повторюємо процедуру з окропом, але ллємо воду вже 2-3 хвилини.

Засор у раковині. Фото: скрін youtube
Засор у раковині. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

У такий спосіб можна справлятися як із не дуже серйозними засміченнями, так і проводити профілактичні заходи, щоб убезпечити сифон від "пробки" з жиру та бруду і внаслідок не викликати майстра.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як швидко відмити кришки від сковороди без хімії: універсальна суміш, яка має бути в арсеналі кожної господині.

Також наш портал інформував, температура у квартирі підскочить на кілька градусів: як збільшити продуктивність батарей, перевірені способи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як позбутися мишей на дачі, в будинку чи квартирі: ефективні методи допоможуть назавжди прогнати непроханих гостей.