Взимку багато людей стикаються з тим, що їхня шкіра стає сухою і часто навіть великі кількості зволожувального крему не здатні позитивно вплинути на ситуацію.

Проте, про здоров'я своєї шкіри можна потурбуватися, додавши до свого раціону ці 9 простих продуктів. Таким чином вам вдасться зовнішнє зволоження поєднати з внутрішнім й у результаті ефективно побороти сухість шкіри.

Які 9 корисних продуктів допоможуть подолати сухість шкіри взимку:

1. Солодка картопля (батат)

Цей продукт багатий вітамінами А і С, які чудово підходять для шкіри. Наприклад, вітамін А може захистити вашу шкіру від сонячних променів та надмірної сухості. Водночас вітамін С здатний посилити колаген у шкірі.

Апельсин. Фото: Youtube
Апельсин. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Експерти назвали жіночий предмет, який брудніший навіть за унітаз: ви ніколи їх не чистите За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

2. Апельсини

Оскільки в апельсинах міститься велика кількість вітаміну С, у холодну пору року варто починати свій день з апельсина або склянки натурального апельсинового соку. Цей фрукт також містить калій, який допомагає зволожити шкіру.

3. Шпинат

Він насичений вітамінами С і К, а також калієм. Вітамін С допоможе виробленню колагену, а калій допомагає підтримувати зволоження всього тіла, включаючи шкіру.

4. Червоний перець

Має велику поживну цінність, а також є хорошим джерелом вітамінів А і С, які допомагають виробленню колагену, зволоженню шкіри та загальному здоров'ю шкіри. Також містить вітамін К, який допомагає виробляти колаген, і вітамін Е (допомагає при будь-якому запаленні, спричиненому пошкодженням і сухістю).

Лосось, скріншот: YouTube
Лосось, скріншот: YouTube

5. Лосось

Лосось насичений білком, а також значною кількістю омега-3 жирних кислот, які допомагають контролювати вироблення жиру шкірою та підтримувати її зволоженість. Омега-3 також боряться з висипаннями на шкірі. А велика кількість вітаміну D у лососі може допомогти при запаленні та сухості.

6. Насіння соняшника

Містить велику кількість вітаміну Е, який відомий своїми протизапальними властивостями та допомагає підтримувати шкірний бар’єр захищеним і зволоженим. Насіння соняшника також містить мідь – антиоксидант, який захищає шкіру від шкідливого ультрафіолетового випромінювання.

7. Мигдаль

Цей продукт є цінним джерелом вітаміну Е. Він допомагає підтримувати зволоження шкіри, а також є чудовим джерелом білка та клітковини.

Мигдальне масло від синців під очима
Від синців під очима допомагає мигдальне масло https://e-w-e.ru

8. Сирі устриці

Мають високий вміст білка та низький вміст вуглеводів і жиру. Устриці також багаті цинком, який має протизапальні властивості. Крім того, вони містять велику кількість міді, яка є антиоксидантом і сприяє виробленню колагену.

9. Яловича печінка

Має високий вміст вітаміну А, який допомагає запобігти пошкодженню від сильного ультрафіолетового випромінювання та допомагає зменшити хронічний свербіж шкіри. Лише 90 грамів яловичої печінки містять приблизно 731% вашої добової норми вітаміну А.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Печінка запечена з картоплею, скріншот: YouTube
Печінка запечена з картоплею, скріншот: YouTube

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову