Ароматна кава, яка бадьорить і зігріває, особливо у прохолодні зимові ранки, може виявитися шкідливою у випадку, якщо пити її з деякими добавками.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТо ж щоб уникнути шкоди здоров'ю, у каву не можна додавати різноманітні топінги, зефір та інші джерела доданого цукру та калорій.
Зокрема, фахівці не радять зловживати цукром, зокрема й коричневим, адже він анітрохи не корисніший за звичайний рафінад. Також краще відмовитися від цукрових сиропів, топінгів, які багаті ароматизаторами та барвниками, жирних вершків, шоколаду, зефіру та маршмеллоу.
Варто передусім розуміти, що усі ці добавки містять добову норму цукру. А якщо врахувати, що каву часто п'ють з якимось десертом, це суттєво додає швидких вуглеводів та порожніх калорій, які разом з вершками дуже серйозно навантажують організм.
Проте, як не дивно, у результаті такого, здавалося б, ситного перекушування, яке значно перевищує норму повноцінного обіду з білком, швидко настає гостре почуття голоду. А це відповідно спричиняє небажаний набір ваги.
Крім того, така кава здатна спровокувати розлад кишківник або загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту та появу акне. Ще одним небезпечним наслідком є те, що через таку велику кількість цукру може відбутися різкий стрибок інсуліну в крові.
Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити
Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо
Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову