Дослідження проводили в Китаї, де визначали на скільки шкодять здоров'ю та зовнішньому вигляду напої.

Було визначено, що вживання якихось напоїв у великій кількості може підвищити ризик облисіння у чоловіків. Про це пише журнал Nutrients.

Шкідливі напої для чоловіків. Фото: Youtube
Шкідливі напої для чоловіків. Фото: Youtube

Для того, аби провести дослідження було обрано 1951 мужчин віком від 18 до 45 років. Добровольці заповнили анкети, в яких розповіли про своє харчування, фізичне та психічне здоров'я.

Проаналізувавши дані анкети, дослідники визначили, що є певний зв'язок між високим споживанням напоїв, що містять цукор, і випадінням волосся за чоловічим типом.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Чоловіки, які повідомили, що вживали більше одного солодкого напою на день (майже галон на тиждень або більше), мали ще більше шансів на втрату волосся, на 42% вищий ризик порівняно з тими, хто ніколи не вживав солодких напоїв

Вчені з дослідницького інституту Університету Цінхуа припустили, що надмірне споживання цукру може активувати метаболічні шляхи, що зменшують кількість глюкози, доступних клітин епідермісу зовнішньої оболонки волосяних фолікулів. Це погіршує харчування фолікула, що призводить до випадання волосся.

Сильніше за напої з великим вмістом цукру, ризик облисіння підвищував посттравматичний стресовий розлад.

Нагадаємо, ми писали, що нехитрі, але ефективні способи продовжити "життя" свічки: горітиме вдвічі довше.

Як повідомляв "Знай.ua", неочікувана допомога при цукровому діабеті: знадобляться лісові дари.

Також "Знай.ua" інформував, що "буде захист, ми впораємося": тарологиня Хомутовська побачила небезпеку для Києва.