Картопляне пюре – це дуже універсальний та популярний гарнір, який підійде до будь-яких основних страв. Але далеко не всі господині вміють його готувати так, щоб консистенція була пишною та ніжною, але не надто рідкою та без грудочок.

Щоб пюре вийшло не надто твердим або "дубовим", як дехто висловлюється, його слід розбавляти молоком. Цей інгредієнт і покращить консистенцію, і додасть вершковий смак.

Картопляне пюре, фото: кадр з відео
Картопляне пюре, фото: кадр з відео

Але якщо молока під рукою не виявилося, не поспішайте зневірятися чи бігти до магазину. Можна підібрати хорошу заміну.

Вершки

Після додавання вершків картопляне пюре виходить більш насиченим, адже за своєю структурою вони жирніші за молоко. Але це нітрохи не зіпсує смак, так що сміливо додавайте в гарнір у тих же пропорціях, що й молоко. Однак перед цим вершки варто трохи підігріти.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Вершкове масло

Майже кожному з нас мама у дитинстві готувала пюре, заправлене вершковим маслом. Це дійсно смачно, але дуже калорійно, тому тим, хто худне або має проблеми з підвищеним холестерином, варто утриматися від цього продукту.

Але якщо ви все ж таки захочете "воскресити" спогади і поласувати такою смакотою, додавайте вершкове масло в пюре поступово. На чотири частини картоплі береться одна частина продукту.

Вершкове масло, фото narodna-pravda
Вершкове масло, фото narodna-pravda

Картопляний відвар

Така заправка підійде тим, хто дотримується посту чи практикує вегетаріанство, оскільки в пюре не буде молочних продуктів. Не поспішайте з висновками, адже гарнір із картопляним відваром виходить не менш смачним.

У процесі приготування можна додавати різні спеції, а сама консистенція пюре регулюється кількістю відвару. Все просто – спочатку злийте його в окрему ємність та поступово додавайте.

картопляне пюре, фото з вільних джерел
картопляне пюре, фото з вільних джерел

Нагадаємо, ці продукти допоможуть вам схуднути: додавайте в страви і смакуйте з користю

Раніше ми писали, простий рецепт адигейського сиру за 10 хвилин