Господині для прання речей найчастіше використовують пральний порошок і гель, лише деякі виявляють особливу кмітливість і готують засіб своїми руками. Він мало чим відрізняється від магазинного, але його собівартість не так сильно б'є по гаманцю.

Пральний порошок, зроблений власними руками, буде повністю натуральним та гіпоалергенним. Його можна використовувати як для ручного, так і для машинного прання, а ще він відмінно виводить плями.

Пральний порошок, фото comments
Пральний порошок, фото comments

Як самостійно зробити пральний порошок

Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • кальцинована сода – 400 грам
  • харчова сода - 500 грам
  • господарське мило
  • улюблена ефірна олія (за бажанням)

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Натріть на тертці господарське мило, змішайте його в глибокій ємності з двома видами соди і для аромату додайте кілька крапель улюбленої ефірної олії. Все ретельно переміщуйте і пересипте порошок, що вийшов, в суху ємність з кришкою, що щільно закривається.

Зберігати порошок рекомендується при кімнатній температурі в сухому місці. Усі маніпуляції потрібно проводити в медичних рукавичках, а при використанні порошок можна засипати не лише у спеціальний відсік, а й у барабан.

Речі після прання, фото wday
Речі після прання, фото wday

Нагадаємо, знадобиться паперовий лист і секунда часу: як відрізнити сурогат від якісного бензину

Раніше ми писали про те, як не потрапити на гачок телефонних шахраїв: українцям нагадали про базові правила

Як повідомляв Знай.ua, вчені знайшли, які клітини можуть продовжити чи відновити життя: є у будь-кого