Гашену оцтом соду використовують у рецептах приготування багатьох кондитерських виробів. Проте не завжди випічка підіймається і виходить у результаті бажаної якості.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСоду, дріжджі, пекарський порошок використовують для того, щоб при приготуванні випічки, млинців та оладок, досягти максимальної пишності, ніжності та легкості готового виробу. Сода, наприклад, розпушує будь-який виріб у два етапи.
На першому етапі вона стикається з кислим середовищем оцту, тоді відбувається хімічна реакція виділення бульбашок газу. На другому етапі сода продовжує розпушувати виріб у той момент, коли він нагрівається під час випікання.
Зазвичай соду гасять оцтом, використовуючи для цього ложку чи склянку. У цей момент відбувається бурхлива реакція виділення вуглекислого газу. Проте цей процес відбувається в ложці, поза тістом, тому він абсолютно нічого не розпушує. Відповідно, перший етап розпушування втрачено.
Як правильно гасити соду?
Соду потрібно всипати в суміш інгредієнтів тіста, поки ще не додана мука та полити оцтом. Після цього перемішайте. Відбудеться реакція, вуглекислий газ, який розпушує, залишиться у тісті.
Інший спосіб: додати соду до сухих інгредієнтів тіста, а оцет - до рідких. Перемішати в окремих місткостях сухі інгредієнти разом з содою та рідкі разом з оцтом. А тоді їх перемішати.
Реакція відбудеться всередині тіста, вуглекислий газ збережеться й працюватиме. Водночас оцет можна не додавати, якщо у складі тіста присутні в достатній кількості кислі продукти (сметана, кисляк, лимонний сік ).
Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити
Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо
Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову<