Коли часу дуже мало і на всі процеси готування просто не вистачає рук, хочеться начаклувати собі "паличку-виручалочку", яка все зробить сама. На жаль, господині не мають такої магії, але спростити собі життя за допомогою хитрощів можуть.

З буряка готують безліч страв, а якщо ще включити його у щоденний раціон, він принесуть неймовірну користь. Однак є одна особливість у цього овочу - занадто довго він вариться.

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

Один простий лайфхак заощадить вам час, а під час варіння специфічний запах не пошириться кухнею і квартирою. На приготування буряку піде всього 15 хвилин.

Як швидко зварити буряк

Для початку варто помити буряк так, щоб його шкірка залишилася неушкодженою, а хвостики і коріння добре обрізати. Якщо є можливість, краще обрати овоч не більше середнього розміру.

Популярні новини зараз
Не оновили дані у належний термін: що тепер чекає на чоловіків Українцям доведеться працювати довше для отримання пенсії Пільгу дадуть навіть родичам: хто в Україні отримав право на 50% знижки по комуналці Платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів
Показати ще

Хазяйкам не радять солити буряки під час варіння. Це правило стосується і картоплі, і моркви "в мундирах".

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

У каструлю наберіть потрібну кількість води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після сміливо занурюйте буряк у воду, але не накривайте кришкою і тримайте на достатньому вогні. Щоб усунути запах - закиньте разом із коренеплодом скоринку чорного хліба.

Варити потрібно 15 хвилин, не зменшуючи вогонь, а потім дістати і занурити в ємність із крижаною водою. Після повного остигання приступайте до чищення.

Нагадаємо, щоб все не спалахнуло вогнем і по будинку не розходилися аромати: як ефективно очистити витяжку

Раніше ми писали, негайно робимо ревізію: терміни та умови зберігання побутової хімії – коли викинути, щоб не нашкодити здоров'ю