Коли часу дуже мало і на всі процеси готування просто не вистачає рук, хочеться начаклувати собі "паличку-виручалочку", яка все зробить сама. На жаль, господині не мають такої магії, але спростити собі життя за допомогою хитрощів можуть.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗ буряка готують безліч страв, а якщо ще включити його у щоденний раціон, він принесуть неймовірну користь. Однак є одна особливість у цього овочу - занадто довго він вариться.
Один простий лайфхак заощадить вам час, а під час варіння специфічний запах не пошириться кухнею і квартирою. На приготування буряку піде всього 15 хвилин.
Як швидко зварити буряк
Для початку варто помити буряк так, щоб його шкірка залишилася неушкодженою, а хвостики і коріння добре обрізати. Якщо є можливість, краще обрати овоч не більше середнього розміру.
Хазяйкам не радять солити буряки під час варіння. Це правило стосується і картоплі, і моркви "в мундирах".
У каструлю наберіть потрібну кількість води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після сміливо занурюйте буряк у воду, але не накривайте кришкою і тримайте на достатньому вогні. Щоб усунути запах - закиньте разом із коренеплодом скоринку чорного хліба.
Варити потрібно 15 хвилин, не зменшуючи вогонь, а потім дістати і занурити в ємність із крижаною водою. Після повного остигання приступайте до чищення.
Нагадаємо, щоб все не спалахнуло вогнем і по будинку не розходилися аромати: як ефективно очистити витяжку
Раніше ми писали, негайно робимо ревізію: терміни та умови зберігання побутової хімії – коли викинути, щоб не нашкодити здоров'ю