Червоне вино є одним з найулюбленіших напоїв українців, і не тільки. Келихи червоного вина зазвичай піднімають присвячуючи це якійсь дати абощо. І при найменшій невмілості він може залишити стійкі плями на тканинах. Ось трюк, як просто їх усунути.

Якщо на сорочці, штанях або спідничні сталася прикрість і вино зіпсуло зовнішній вигляд, можна скористатися деякими порадами, що ми підготували для вас, враховуючи досвід з французького видання santeplusmag.

Відчистити пляму. Фото: Youtube
Відчистити пляму. Фото: Youtube

Сіль і лимон для найстійкіших плям від вина

Лимон може бути особливо ефективним у видаленні складних планів. Спочатку замочіть одяг у холодній воді, а потім обережно відіжміть. Потім вичавіть лимон. Налийте достатню кількість цього соку на пляму від портвейну і дайте йому подіяти. Завдяки своїй кислотності та антибактеріальній силі цей природний інгредієнт здатний вичистити найстійкіші плями.

Потім посипте забруднене місце чайною ложкою солі і потріть тканину пальцями, щоб кристали проникли. Залиште на кілька хвилин, потім промийте пляму. Обережно відіжміть тканину, а потім загорніть її в чистий рушник, щоб видалити зайву вологу.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Білий оцет і пральний порошок

Ця перша порада особливо ефективна для видалення плям від вина з білих тканин. Для початку покрийте забруднене місце половиною склянки білого оцту. Потім налийте столову ложку рідкого прального засобу на червоні сліди. Потім залиште на тканині на ніч.

Видалення плям від вина може бути виснажливим завданням. Майте на увазі, що забруднені вином тканини ні в якому разі не повинні контактувати з теплом. Це справді може виправити червоний колір і зробити його постійним.

Нагадаємо, ми писали, що пару нехитрих секретів, щоб ваші ліктики були, як у немовляти: знадобиться лише час та підручні інгредієнти .

Як повідомляв "Знай.ua" одягніть жовті труси і не підмітайте: прикмети на Новий рік, які подарують щастя у 2023 році

Також "Знай.ua" інформував, як потрібно загадувати бажання на Новий рік 2023 знакам Зодіаку.