Білі махрові та кухонні рушники, скатертини і навіть повсякденні речі – всі вони згодом втрачають свій товарний вигляд, просто зношуються та перетворюються на сірі ганчірки. Одні господині їх викидають, інші розумно економлять і намагаються відновити.
Є декілька чудодійних способів, які допоможуть повернути білий колір різним тканинам, але при цьому заберуть мінімум часу і зусиль.

Посірілі речі, фото domosedy
Посірілі речі, фото domosedy

Перший спосіб

У миску з білими речами потрібно додати 2 літри води та 1 столову ложку перекису водню 3%. Залишити замочуватися на півгодини, потім випрати в пральній машинці і висушити, як завжди.

Перекис водню, скріншот з відео
Перекис водню, скріншот з відео

Другий спосіб

Нам знадобиться звичайна сіль. На кожний літр води додайте 3 столові ложки солі. Залишіть замочуватися на 1 годину, потім випрати в машинці.

Сіль, фото naked-science
Сіль, фото naked-science

Третій спосіб

Він не поступається ефективністю двом попереднім способам. Все, що потрібно зробити, це рясно натерти речі господарським милом і загорнути в пакет, видаливши зайве повітря. У такому положенні залишити від 1 години до 1 доби, залежно від того, наскільки брудна була річ. Після цього можна випрати її, як завжди, в машинці.

Господарське мило / скріншот з відео
Господарське мило / скріншот з відео

Нагадаємо, як відчистити антипригарну сковороду і не пошкодити її: хитрий лайфхак для господарок

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше ми писали про те, що не можна їсти, якщо хочеш прожити довго та щасливо: лікарі показали список продуктів

Як повідомляв Знай.ua, набір чорного дня: українцям показали продукти, які здатні "вижити" без холодильника