Господині в метушні часто можуть пересолити страву, особливо якщо беруться відразу за декілька процесів. Іноді здається, що ситуацію вже ніяк не вирішити, але варто лише напружити пам'ять і скористатися слушними порадами.

Також є прикмета, що закохані пересолюють їжу, бо гра гормонів у крові відволікає їхні думки від важливого процесу приготування їжі. Але й у такому разі страви можна врятувати.

Пересолена їжа, фото gastronom
Пересолена їжа, фото gastronom

Якщо ви додали занадто багато солі в м'ясо, можна перемістити його ще в гарячому вигляді з посуду з холодною сметаною. Через 1-2 години його можна нагріти на водяній бані. Таким чином воно стане соковитішим, а зайва сіль піде.

У разі пересоленими овочевими стравами - рагу, тушкованої капусти та інших, допоможуть свіжі томати. Їх потрібно дрібно нарізати, додати в їжу та довести до кипіння.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Картопляне пюре також можна врятувати. Приготуйте ще одну порцію, але вже без солі та змішайте з першою. Його вийде більше, але смак не зіпсується, а лише стане кращим.

Якщо пересолили рис, макарони або бобові, злийте пересолену воду, залийте окропом, доведіть до кипіння, потримайте в цьому відварі 2-3 хвилини.

Сніданок, фото med-practic
Сніданок, фото med-practic

Раніше ми писали про те, як відчистити антипригарну сковороду і не пошкодити її: хитрий лайфхак для господарок

Як повідомляв Знай.ua, все про зимовий суперфуд — гранат: користь, шкода та правила вживання.

Також портал Знай.ua писав, що чому яйця потрібно їсти щодня: дослідники дійшли несподіваного висновку