Всім речам із гардеробу властиво зношуватися, тим більше джинсам, які ми носимо щодня. Але термін їхньої служби можна продовжити, а яскравий колір повернути.

Зазвичай зовнішній вигляд джинсів втрачається при регулярному пранні і в процесі носіння, але цю проблему можна вирішити за допомогою двох нехитрих способів. Про них має знати кожна господиня. Головне, це приготувати розчин та замочити річ.

Рвані джинси мінімал, фото з сайту Секрети моди
Рвані джинси мінімал, фото з сайту Секрети моди

Перший спосіб

Для початку приготуємо розчин: потрібно набрати в миску гарячу воду, розвести в ній 2 столові ложки солі та 30 г тертого господарського мила.

Перемішуйте, поки все не розчиниться, і занурюйте у розчин джинси. Залишіть на півгодини, а потім злегка випрайти руками, використовуючи щітку з м'яким ворсом. Далі залишається лише прополоскати та висушити.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Прання джинсів, фото cleanipedia
Прання джинсів, фото cleanipedia

Другий спосіб

Нам знадобиться те, що має кожна господиня на кухні - оцет. Набираємо в миску холодну воду, розводимо в ній 3 столові ложки оцту на 5 літрів води.

В отриманому розчині замочуємо джинси на 20 хвилин. Відправляємо їх сушитися, але не вичавлюємо і не скручуємо. Ефект даного способу є тимчасовим, але його можна повторити, коли джинси знову будуть у непридатному вигляді.

Раніше ми писали про те, як відчистити антипригарну сковороду і не пошкодити її: хитрий лайфхак для господарок

Як повідомляв Знай.ua, інфаркт, діабет і навіть втрата кінцівок: яку непоправну шкоду завдають здоров'ю електронні сигарети

Також портал Знай.ua писав, коли Україна занурюється у темряву та світлофори не працюють: як легко запам'ятати жести регулювальників