Після прочитання наступної інформації ви точно більше не захочете зливати олію у мийку. Виявляється, жир здатний вивести з ладу всю каналізаційну систему, оскільки швидко охолоджується і легко осідає на стінках труб.

З цієї причини, щоб не допускати ситуацій, коли потрібно чистити засмічений злив у раковині, важливо дотримуватись заходів профілактики. Тому ніколи після смаження не зливайте олію або інший жир в мийку.

Відповідно рекомендується перед тим, як помити сковороду, прибрати залишки їжі та олії паперовим рушником. І лише після цього обробіть її водою із мийним засобом.

кухня, фото Pxhere
кухня, фото Pxhere

Крім того, жирні тарілки та каструлі необхідно ретельно мити спеціальними жиророзчинними засобами, а потім добре промивати під проточною водою, яка обов'язково має бути гарячою.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

А щоб уникнути осідання жиру на трубах, потрібно протирати й саму мийку, а також періодично відкривати кран з гарячою водою і залишати на 10-25 хвилин.

Проте, якщо засмічення в трубі від жиру та олії уникнути не вдалося, вам допоможе наступна порада. На випадок, якщо проґавили момент і в трубі утворилася жирна пробка існує народний засіб, який швидко впорається із цією проблемою.

Для цього вам знадобиться лише сода та оцет. Потрібно засипати в зливний отвір 1/2 склянки соди й влити 1 склянку оцту. Далі закрийте отвір пробкою та залиште на 20 хвилин. Після чого відкрийте і залийте велику кількість гарячої води.

Рослинна олія, фото: 34 канал
Рослинна олія, фото: 34 канал

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову