Стало відомо про те, які поширені звички водія найчастіше можуть призвести до непоправних наслідків. Аварія може виявитися летальною.

Про це розповів голова компанії Autolist.

Справа в тому, що деякі водійські звички можуть суттєво підвищити ризики потрапити в аварію. Це все те, чого потрібно негайно позбавлятися, тому що в іншому випадку все може вкрай погано закінчитися.

Водії. Фото: Youtube
Водії. Фото: Youtube

"Зі звичкою їсти гамбургер або пити каву за кермом потрібно боротися. Будь-який бутерброд гарантовано відволікає від дороги, ви вже концентруєтеся не на керуванні автомобілем, а на їжі. Ситуація явно аварійна, навіть якщо досвідчений водій" - каже експерт.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Дуже небезпечно сідати за транспортний засіб після веселої ночі, коли у вас є похмілля. Це навіть небезпечніше, ніж якщо ви керували автомобілем п'яним, оскільки концентрація уваги вкрай погана.

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Також можуть стати винуватцями аварії ті, хто звик користуватися гаджетами за кермом. А саме, дивитися фільми, гортати соціальні мережі тощо. Це все призводить часто до ДТП.

Прикрашатися за кермом також погана ідея. Ніякого макіяжу, перевдягань, причісування, і всього того, що відволікає вас.

"Часто на дорогах можна зустріти жінок, які в салоні автомобіля зачісуються, наводять макіяж, наносять лак на нігті, користуються пилками. Стежити за собою я рекомендую не за кермом", - продовжує експерт.

Ну, і звичайно ж, їздити швидко не найкраща ідея, оскільки саме це порушення найчастіше призводить до летальних наслідків.

водій, скриншот Знай.ua
водій, скриншот Знай.ua

Нагадаємо, що швидкість недійсна? Українським водіям нагадали про помилку копів із TruCAM

Раніше повідомлялося, що в Україні значно впав попит на ялинки через війну: який відсоток громадян не відмовився від святкової суєти

Також, власні контейнеровози на базі азіатських вантажних шасі: Україна почала виготовляти свою спецтехніку .