Харчове отруєння не надто приємний сюрприз на свята так і в будній день. Тому краще знати, що слід одразу зробити, щоб не ускладнити процес одужання.

Що робити при отруєнні, щоб прискорити процес одужання та захистити себе від ускладнень, радять лікарі. Є 5 основних правил, якщо їх дотримуватися, можна мінімізувати як вплив на організм, так і неприємні відчуття.

Харчове отруєння. Фото: Youtube
Харчове отруєння. Фото: Youtube

Перше правило — випити сорбент

Одразу після появи перших ознак отруєння (нудота, блювання, біль у животі, жар) рекомендується прийняти сорбенти. Найбільш популярними сорбентами є активоване вугілля та "Смекта". Також можна користуватися й іншими сорбентами, як біле вугілля, атоксіл, біла глина тощо.

Багато пити

Одне з основних правил — це велика кількість рідини, яку слід пити часто і по-трошки, щоб скоріше вимити з організму токсини. Найкраще при отруєнні пити підсолену воду або скористатися регідратаційними засобами (наприклад, "Регідрон" тощо).

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Постільний режим

Бажано при перших ознаках полегшення не бігти на роботу та не хапатися за справи, а дати організму час для відновлення. Тому важливо забезпечити собі постільний режим. Це дозволить організму зберегти сили боротьби з токсинами. Що стосується харчування, то першу добу рекомендується вживати тільки неміцний чорний чай і воду. У наступні дні можна додавати трохи сухарів, каші на воді та кисіль.

Ліки має призначити лікар

При вживанні лікарських засобів у період отруєння слід бути обережним. Не рекомендується приймати болезаспокійливі препарати, тому що у разі ускладнень лікарю буде складніше діагностувати всі проблеми, що виникли. Найкраще приймати спеціальні препарати для відновлення мікрофлори - "Мезим" або "Лінекс".

Профілактика

Перші дні після виходу на плато, слід дотримуватися певних правил. Ретельно дотримуйтесь особистої гігієни, та гігієни їжі. не забувайте, що навіть незначний мікроб може звести на нівець попереднє лікування.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що існує 5 продуктів, які корисно їсти на ніч: допоможуть добре виспатися і навіть схуднути.

Як повідомляв "Знай.ua" як підняти низький гемоглобін: декілька дієвих способів без пігулок.

Також "Знай.ua" інформував, що перевіряємо ліки на ефективність за секунди: два вірні способи, які убережуть вас від обману.