Зима - це сезон стиглих і соковитих мандаринів, а також різних проблем із зовнішнім виглядом: обвітрена шкіра обличчя та губ, волосся, що ламається від сухості. Всі ці неприємності переслідують жінок у холодну пору року, але цитруси можуть допомогти з вирішенням усіх викликів, які підкидає природа.

На основі цитрусів роблять безліч косметичних засобів, тому що їхня користь просто безперечна. Приготувати з новорічних ласощів різні чудотворні лосьйони, тоніки та інше можна і в домашніх умовах.

Мандарини, кадр з відео
Мандарини, кадр з відео

Очищувальний лосьйон

Потрібно натерти шкірку мандарину на тертці, додати 100 мл горілки та залишити у темному місці на 7 днів. За цей час засіб настоїться, але його слід процідити і додати ще 3 ст. л. води та 1 ч. л. гліцерину.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Тонік для будь-якого типу шкіри

Достатньо просто протерти обличчя мандариновим соком, змочивши його у ватному диску. Також можна зробити маску - повністю вмочити серветку в соку і прикласти до обличчя на півгодини.

Другий варіант тоніка: залийте шкірку цитрусу холодною водою і настоюйте протягом 24 годин. Процідіть та протирайте обличчя вранці та ввечері.

Живильна для волосся

Можна зробити суміш із соку двох мандаринів 1 ст. л. гірчиці та 10 крапель олії меліси. Таку маску слід нанести на всю довжину волосся і залишити на 20 хвилин, після змити.

Мандарин
Мандарин

Нагадаємо, як почистити гору картоплі "одним махом": порада, яка заощадить ваш час

Раніше ми писали про те, як створити карту бажань на 2023 рік: все для здійснення планів та мрій

Як повідомляв Знай.ua, найкраща вітамінна заготівля на зиму з сухофруктами, медом і лимоном