Багато хто з нас не уявляє своє життя без кави. Цей бадьорий напій п'ють з різними добавками, але найчастіше з вершками або молоком. Безумовно, смак кардинально змінюється, і більш того, це навіть корисніше для здоров'я, але є нюанси.

Всім відомо, що надмірна кількість кофеїну згубно позначається на загальному здоров'ї і навіть викликає залежність, але молоко пом'якшує його вплив. Та й саме по собі воно дуже корисне – містить вітаміни, жири, мікроелементи, білки тощо.

Кава, фото: Coffee Tune
Кава, фото: Coffee Tune

Взаємодія молока та кави

Молоко та чорна кава – це дуже гарне поєднання. Перше посилює властивості другого, але в той же час не дає такого руйнівного впливу на організм людини. Такий варіант напою підійде тим, кому протипоказаний кофеїн: підліткам, вагітним, літнім людям.

Також кава з молоком не викликає такого сильного звикання, адже дія кофеїну в ньому слабша, проте варто відзначити - такий напій не так добре бадьорить зранку. До того ж гаряче молоко саме по собі має снодійний ефект.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Деякі п'ють каву для підвищення артеріального тиску, але з додаванням молока це марно.

Кава з молоком, фото milkalliance
Кава з молоком, фото milkalliance

Кому шкідливо пити каву з молоком

Чорну каву навіть з додаванням молока не можна пити при виразці шлунка та гастриті, гіпертонії, ІХС та тахікардії. Варто враховувати, що калорійність напою залежить від кількості доданого цукру та молока, а також його жирності.

Нагадаємо, як почистити гору картоплі "одним махом"

Раніше ми писали, якщо у вас мало фаршу, а котлет потрібно багато приготувати: ця кулінарна хитрість допоможе ситно нагодувати всю сім'ю