Намерзання льоду в морозильній камері - дуже часте явище, тим більше якщо вона розташована в самому холодильнику, а відбувається це в основному через проникнення теплого повітря. Можна запобігти цій проблемі, намагаючись відкривати дверцята рідше і не залишаючи їх надовго відкритими.

Якщо така неприємність все ж таки відбулася і лід дуже важко відходить від стінок холодильника або морозильної камери, можна скористатися простим, але дуже ефективним лайфхаком.

Лід в морозилці, фото techforhome
Лід в морозилці, фото techforhome

Насамперед слід розморозити холодильник, а прискорити цей процес можна за допомогою пляшок із теплою водою. Далі промийте все зсередини, протріть насухо і обробіть гліцерином. Саме він запобігатиме намерзанню льоду.

Щоб уникнути цієї проблеми у майбутньому, потрібно простежити за правилами зберігання продуктів. Не допускайте випаровування вологи та щільно закривайте всі судочки, упаковки тощо.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Ще можна перевірити герметичність закривання дверцят - вставте лист А4 в момент їх закривання. Якщо він легко витягується, герметичність порушена, але при правильній експлуатації холодильника такої неприємності не повинно виникати.

Холодильник, фото techforhome
Холодильник, фото techforhome

Раніше ми писали про те, що пара нехитрих секретів, щоб ваші ліктики були, як у немовляти: знадобиться лише час та підручні інгредієнти

Як повідомляв Знай.ua, рятівничок на всі випадки життя: алое віра та його корисні властивості

Також портал Знай.ua писав, що медики назвали овоч, який має бути на столі у кожного українця: насичений мінералами та корисними елементами