Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Зараз питання тих громад, які ближче до фронту, - це робочі місця, це безпекові питання, «Пункти Незламності», їхнє нормальне влаштування, це енергетика, це забезпечення захисту мереж, підстанцій. Тобто фокус змінився просто з ніг на голову», - зазначає Олексій Буряченко.

А те, що було актуально раніше, констатує він, зокрема інвестрозвиток, нівелювалося, тому що про які інвестиції можна говорити в часи війни. У приклад експерт наводить громади Півдня, які заробляли на туристичному бізнесі, а цього року сезон навіть не починали через міни. Саме так, пояснює він, у багатьох громад і виникає дефіцитний бюджет.

«Про які інвестиції у ці регіони, у ці громади взагалі може йтися? Зараз концентрація абсолютно на іншому. А ті громади, які більше на Заході України, вони зараз приймають у себе багато вимушених переселенців. Тобто знову ж таки зміщення пріоритетів», - констатує Олексій Буряченко.

Зокрема, розповідає гість програми, цим громадам зараз доводиться ремонтувати приміщення, які були законсервовані і не використовувалися, перерозподіляти місцеві бюджети і вкладати кошти у те, аби облаштувати людям житло, адже йде зима і мають бути хоч мінімальні умови для її проходження.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вишинський розповів, що не так із «Армія. Мова. Віра».

Також Знай.ua писав про те, що Вернівський повідомив, завдяки чому Україна може стимулювати економіку.