Витяжка – це дуже корисне пристосування на будь-якій кухні. Вона прибирає всі зайві запахи та пари, які з'являються під час готування. Якщо ви не хочете, щоб аромати поширилися по всьому будинку, не забувайте її вмикати.

Так як витяжка часто використовується і знаходиться над плитою, на ній зазвичай накопичується гар та жир. А якщо техніку не доглядати, вона просто перестане так добре працювати і витягувати запахи з кухні.

Прибирання кухні, скрін з відео
Прибирання кухні, скрін з відео

Але це не єдина причина, через яку варто стежити за обслуговуванням витяжки. Забруднений фільтр може призвести до пожежі і тоді чистити вже буде нічого. Потрібно зняти його, обробити спеціальними засобами або приготувати розчин самостійно – з води, соди та господарського мила.

Слід вчасно змінювати фільтр із текстилю. Термін його служби 100 годин, але найчастіше виробники не радять оновлювати його за допомогою прання, потрібно купувати новий. Однак якщо все ж таки ризикнете і у вас вийде - фільтр потрібно прокип'ятити з харчовою содою протягом 15 хвилин.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Оцет теж чудово впорається із завданням з очищення фільтра. Його потрібно змішати з водою 1:1, обробити текстиль та промити його.

Чищення витяжки, фото depositphotos
Чищення витяжки, фото depositphotos

Раніше ми писали про те, як швидко прибрати будинок перед Новим роком: інструкція, яка вас виручить у відповідальний момент

Як повідомляв Знай.ua, як лимон може допомогти господиням у побуті: впорається з нальотом, жиром і мікробами .

Також портал Знай.ua писав, чого потрібно позбутися перед Новим роком: залиште в минулому ці 5 речей, щоб почати все з чистого листа