Щоб картопля за зиму не проросла не позеленіла, потрібно дотримуватися головних правил її зберігання. Таким чином вам не доведеться викидати значну частину урожаю.

Цей поширений овоч зазвичай продають на свіжому повітрі, а не з холодильника. Саме тому й вдома його зберігають у шафах або темних місцях.

Проте, як пише Express, нові дослідження показали, що картопля може безпечно зберігатися в холодильнику до шести місяців. Що цікаво, згідно зі статистикою картопля є першою серед овочів з утворення харчових відходів.

Проросла картопля, фото vegan.rocks
Проросла картопля, фото vegan.rocks

Раніше побоювання щодо зберігання картоплі в холодильнику ґрунтувалися на побоювання підвищення рівня акриламіду. Це хімічна речовина, яка утворюється в крохмалистих продуктах. Вважається, що її вплив може збільшити ризик захворювання декількома видами раку.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Проте згодом комітет із токсичності хімічних речовин у харчових продуктах, споживчих товарах та навколишньому середовищі знову розглянув спосіб зберігання картоплі й дійшов дещо інших висновків.

Виявилося, що зберігання цього овочу в холодильнику не тільки не підвищує рівень акриламіду, а й продовжує термін його зберігання. Для порівняння, у прохолодному темному місці картопля може зберігатися до кількох місяців, а в холодильнику - більш як пів року.

Картопля, скріншот: YouTube
Картопля, скріншот: YouTube

Нагадаємо, новорічна закуска за 15 хвилин: якщо готувати складні страви немає ні бажання, ні часу

Як повідомляв "Знай.ua", як перетворити новорічну "Шубу" у справжній шедевр: додайте лише ці кілька інгредієнтів

Також "Знай.ua" писав, кольорові млинці без барвників: як приготувати яскраву святкову закуску лише з натуральних продуктів