Якщо ви мрієте виростити якусь екзотичну рослину просто у себе на підвіконні, то спробуйте одну з наступних. Саме з ними садівники рекомендують експериментувати у домашніх умовах.

Навіть у холодну пору року досвідченим садівникам вдається виростити міні сад на підвіконні. Серед них можуть бути не тільки звичні фіалки або фікуси, а й екзотичні екземпляри, які навіть дають плоди.

Мушмула

Цей фрукт на смак нагадує суміш ананаса та яблука і в кімнатних умовах можна виростити німецьку або японську мушмулу. Якщо умови для рослини сприятливі, то деревце може родити через 4-6 років.

Щоб виростити це дерево, з плоду виймають кісточку, очищають її від оплодня і підсушують протягом 3 днів. Далі сточують наждачним папером чи напилком, щоб паростку було легше пробитися. після цього замочують на 24 години у воді кімнатної температури.

Мушмула, скріншот з відео
Мушмула, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Кісточку потрібно посадити у родючий ґрунт, заглиблюючи на 2-3 см. Поки рослина не досягне кількох сантиметрів, не ставте її під яскраві прямі сонячні промені. Середня температура – +18 °C, а взимку можна +5…+10 °C.

Фінік

Виростити фінік в домашніх умовах не так просто, то ж це завдання для людей, які не бояться труднощів. Кісточки фініка потрібно заглибити у ґрунт на 1 см у вертикальному положенні. Ґрунт краще використовувати для пальм або пошукати спеціальний для фініків.

Полив навесні та влітку повинен бути регулярним, а восени та взимку мінімальним. Горщик з фініком краще ставити на південному вікні, а в спеку важливо обприскувати та проводити дощування теплою водою.

Фінік, скріншот з відео
Фінік, скріншот з відео

Лимон

Часто з кісточки лимона виходить не деревце, а щось подібне на палку з листям. Щоб цього не сталося, потрібно зробити прищіпку - у цьому випадку ви зможете виростити плодове деревце.

Коли висота лимонного дерева досягне 20-30 см, потрібно видалити точку зростання головного стебла. пам'ятайте, що для лимона дуже важлива обрізка, тому садівники укорочують довгі пагони, які загущують рослину.

Кімнатний лимон, скріншот з відео
Кімнатний лимон, скріншот з відео

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову