Здавалося б, що складного у тому, щоб помити готову, адже ми проводили цю процедуру протягом свого життя тисячі разів. Та все ж нюанси, на які варто звернути увагу кожному, є!

Про те, яких помилок під час миття голови варто уникати, щоб забути про масне, ламке чи надто сухе волосся, читачами видання Who What Wear, розповів зірковий перукар Джейсон Кольєр з Лондона.

Яких помилок не варто допускатися при митті волосся:

1. Нанесення шампуню двічі. Фахівець відзначає, що дійсно у деяких випадках потрібно нанести шампунь двічі, проте, якщо ви миєте його щодня, або через день, цього робити не варто. Через надмірне миття голови волосся стає сухим і дуже ламким.

Миття голови, фото з вільних джерел
Миття голови, фото з вільних джерел

2. Погане змивання. За словами перукаря, саме погане змивання кондиціонера є найпоширенішою помилкою багатьох людей. При змиванні особливу увагу слід приділяти району потилиці. Якщо ви цього не будете не робити, волосся швидко стане масним і важким. Також у майбутньому недостатнє змивання шампуню може призвести до того, що кінчики волосся почнуть сіктися, а на шкірі голови з'явиться лупа.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

3. Використання неправильного кондиціонера. Щоб обрати правильний продукт, скористайтеся наступною порадою фахівця. Коли волосся ще мокре після миття, обережно потягніть його вниз. Якщо пасмо швидко повертається назад, наче гумка, у нього хороший стан і йому потрібне лише невелике зволоження.

Сушіння волосся, фото elle
Сушіння волосся, фото elle

Проте, якщо пасмо після цього не повертається, потрібно додати до щоденного догляду протеїн (сироватки та маски). Однак тут врахуйте те, що їх не можна використовувати надто довго, адже вони мають схильність сильно обтяжувати волосся, що призводить до його ламкості.

4. Миття занадто інтенсивне. Сильне масажування волосся під час миття голови можуть призвести до сильнішого випадіння та виділення ще більшої кількості шкірного сала. Фахівець рекомендує м'яко розподілити шампунь долонями по корінню і довжині. А після цього змити теплою, але не гарячою водою.

Догляд за волоссям, фото з відкритих джерел
Догляд за волоссям, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову