У зимовий період з організму немов "випаровуються" всі вітаміни, в результаті чого випадає волосся, лущиться шкіра, а також ламаються нігті. Але попереду святкування Нового року, а це означає, що варто вже зараз подбати про зовнішній вигляд.

Гарний манікюр – це одна з важливих складових святкового образу. На швидкість зростання нігтів та їхній вигляд впливають багато чинників, проте лише одне залишається незмінним – усі ми хочемо здорові нігті. Є безліч спеціальних засобів, але вони коштують недешево, тому на допомогу прийдуть народні методи.

Жіночий манікюр, фото mykaleidoscope
Жіночий манікюр, фото mykaleidoscope

Ванночки та маски для росту нігтів:

З лимонним соком: зміцнює ніготь, робить пластину еластичною та освітлює.

Як застосовувати: можна втирати в нігтьову пластину в чистому вигляді, або робити з нього ванни - слід розвести сік з водою 1:1, далі опустити пальці в розчин на декілька хвилин.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Лимон, фото з вільних джерел
Лимон, фото з вільних джерел

З відвару реп'яха: в цілому поліпшить стан нігтів і зміцнить їх.

Як застосовувати: потрібно запарити в склянці окропу 2 столові ложки кореня реп'яха. Залишити на годину, щоб відвар настоявся і трохи охолонув, а потім опустити пальці на півгодини.

З червоним перцем: прискорить зростання нігтів за рахунок того, що спровокує кровообіг.

Як застосовувати: змішати половину чайної ложки червоного перцю з чайною ложкою меду і додати 5 крапель соку лимона. Нанести суміш на нігті та потримати 20-25 хвилин. Змити теплою водою.

Червоний перець, фото lavka-pripravka
Червоний перець, фото lavka-pripravka

Нагадаємо, висмоктує останні соки: 4 види продуктів, які не насичують, а виснажують організм

Раніше ми писали, українцям пояснили декілька методів, щоб залишатися при здоровому глузді