В Україні зберігається нестабільна ситуація з подачею електроенергії, тому багато хто шукає альтернативних способів освітлення будинку. Мало хто знає, але свічку можна зробити з будь-яких підручних засобів, навіть мандарину. Як зробити оригінальну свічку та створити новорічну атмосферу розповів хімік Гліб Репіч на своїй сторінці у Instagram.

Наближається Новий рік, а отже, в кожному будинку з'являються мандарини, які є невід'ємним символом зимових свят. Даний цитрус може не тільки порадувати своїм смаком чи ароматом, а й стати джерелом світла, якщо вдома відключили електроенергію.

Мандарини, кадр з відео
Мандарини, кадр з відео

Зробити свічку з мандарина дуже просто і з цим завданням справиться абсолютно кожен. Так, потрібно зробити лише два кроки:

  • Зняти шкірку з мандарина, щоб із неї вийшла половинка у вигляді чаші. Посередині має залишитися стрижень;
  • Налити рафіновану олію у підготовлену половинку та підпалити стрижень.

Свічка з мандарину. Фото: скрін youtube
Свічка з мандарину. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Свічка з мандарина може горіти до кількох діб, якщо доливати олію і при цьому не дає ніякого запаху чи диму. Подібну свічку можна зробити і, наприклад, з апельсина, якщо вдома немає мандарин.

Раніше портал Знай повідомляв, дуже простий і швидкий спосіб зробити свічки святковішими: знадобиться клей і серветки.

Також наш портал інформував, як під час відключення електроенергії убезпечити власний будинок: інструкція з використання свічок та генераторів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як зробити з картоплі свічку, яка горітиме дуже довго: світло, романтика та вечеря.