Багато українців зараз живуть в екстремальних умовах. Довгі години без світла змушують людей йти на різноманітні хитрощі, щоб хоч якось покращити умови свого життя.

Українці не падають духом, попри те, що російська ракетні атаки залишають цивільне населення без світла, опалення, води та зв'язку. Навіть просте приготування чаю зараз вимагає максимуму зусиль.

Українцям дали корисні поради на цей випадок, розповівши, як нагріти воду, коли Ви надовго залишились без світла і газопостачання.

Газовий туристичний пальник, скріншот з відео
Газовий туристичний пальник, скріншот з відео

6 способів нагріти воду без світла та газу: корисні поради на випадок блекауту:

1. Туристичний пальник. На цьому невеликому газовому балоні можна не лише нагріти воду, а й приготувати їжу і навіть трохи обігріти приміщення. Розкрутіть балон та поставте каструлю чи металеву чашку на плитку.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Врахуйте, що, наприклад, пальник потужністю до 2 тис. Вт зможе нагріти лише 1 л води.

2. Настільна плита. Газові настільні плити працюють від газового балона. Вони зручні тим, що невеликі, адже важать 5-10 кг. Проте важливо при їх експлуатації не нехтувати правилами пожежної безпеки.

3. Спиртівка. Це невеликий пальник для рідкого палива. Він містить посудинку для спирту з кришкою, через яку пропущений ґніт, нижній кінець якого поміщений в резервуар, а верхній - виступає назовні. Для приготування чаю чи кави цього пристрою вистачить.

Свічки, скріншот з відео
Свічки, скріншот з відео

4. Окопні або звичайні свічки. Найкраще брати окопні, оскільки вони дають більше вогню. При їх відсутності підійдуть звичайні. Для цього на вогнетривку поверхню поставте дві цеглини, а на них - посудину з водою. Під цю конструкцію помістіть кілька свічок і запаліть їх. Та врахуйте, що цей спосіб не є швидким.

5. Багаття. Розводьте його якомога далі від дерев чи сухих дерев'яних конструкцій. Для спрощення процесу можна використати мангал. Якщо немає заготовлених дров, назбирайте хворосту або використайте дерев'яні деталі старих меблів.

6. Гриль. Коли вугілля у грилі догорить, воно дасть багато жару. Поставте на ґрати пристрою каструлю чи чайник із водою.

Кава. Фото: Youtube
Кава. Фото: Youtube

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову