Після новорічних та різдвяних свят люди часто з сумом констатують, що набрали зайвого. І зовсім не дивно. Відвідування рідних та численні застілля зі смачними стравами дають про себе знати.

Проте існує кілька простих хитрощів, які дозволять ласувати смачненьким, але не переїдати. То ж зверніть увагу на ці поради, якщо не хочете набрати зайвого за свята. Їх опублікував Гарвардський медичний журнал.

За словами дієтологиня Тереза Фунг радить взяти на озброєння кілька наступних порад.

Новорічне застілля, фото: фотобанк Лори
Новорічне застілля, фото: фотобанк Лори

Як не луснути на свята від смаколиків:

1. Навчіться вибирати порції. Якщо страв багато, а ви хочете спробувати усе, то достатньо накладати собі на тарілку по одній ложці без гірки. Проте, добре й відмовитися від деяких страв, коли стіл буквально ломиться від наїдків.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа
Показати ще

2. Усвідомлено харчуйтеся. Якщо ви будете їсти повільно, то ваш мозок отримає сигнал про насичення до того, коли вже буде надто пізно. То ж просто насолоджуйтеся їжею.

3. Освойте мистецтво спецій. Додавайте, наприклад, імбир, корицю, гвоздику, часник, коріандр та інше. Ці спеції багаті антиоксидантами та флавоноїдами, а також допомагають регулювати рівень цукру в крові, мінімізують появу запальних процесів та підвищують настрій.

Спеції
Спеції

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову