Страви, приготовані зі свіжого, а не замороженого м'яса, багато хто вважає набагато смачнішими. Проте зараз через постійні відключення світла, є ризик, що придбаний свіжий шматок швидко пропаде.

То ж досвідчені шеф-кухарі прийшли на допомогу українцям і поділилися корисними порадами, як продовжити термін зберігання м'яса.

Як продовжити свіжість м’яса, якщо вимкнули електропостачання

Наприклад, у випадку, якщо свіжість м'яса потрібно зберегти лише на добу, достатньо змочити паперовий рушник в оцті та обгорнути ним шматок м'яса.

Якщо ж ви замочите м'ясо в оцті, воно зможе пролежати від 3 до 5 днів. Приготуйте маринад наступним чином: змішайте в окропі сіль, прянощі, подрібнену цибулю та оцет. Далі потрібно його остудити, а м'ясо нарізати на шматочки та залити маринадом.

М'ясо. Фото: скрін youtube
М'ясо. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Продовжити термін зберігання м'яса від 2 до 3 днів здатне й кисле молоко. Для цього наріжте м'ясо на шматочки й залийте його молоком, рівень якого повинен бути вищим за рівень м'яса на пару сантиметрів.

Якщо залити м'ясо гірчичним розчином, м'ясо буде свіжим протягом 3 днів. Гірчичний порошок потрібно розвести з окропом, додати сіль та цукор і натерти ним м'ясо. Далі шматок складіть в пакеті, але не закривайте. Зберігайте у холодильнику або на балконі.

Також можна скористатися способом з використанням меду. Це продовжить свіжість м'яса до трьох днів. М'ясо потрібно розрізати на шматочки та залити рідким медом. У випадку, якщо ваш мед зацукрився, його можна розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані й трохи охолодити.

мед, фото Pxhere
мед, фото Pxhere

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову