Для наших читачів, які мають відношення до водіння легкових автомобілів, є дуже корисні новини. Ми нагадаємо, як водіям, так і пасажирам елементарні правила, як виїхати, якщо авто забуксувало у прошарку снігу.

Інформацію про це ми послухали в одного з найпопулярніших українських автоблогерів на YouTube.

В першу чергу необхідно спробувати виїхати у стилі "розгойдування", використовуючи інерцію автомобіля. Якщо машина хоча б трохи рухається вперед-назад, тоді під час руху назад, вмикайте задню передачу, вперед — передню. Якщо машина на "автоматі" відповідно вмикайте "R" та "D".

Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube
Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube

Запам'ятайте, це найважливіше, машині легше виїжджати з "прямими" колесами, це означає, що вам потрібно викрутити кермо в нульове положення. Якщо не виходить, тоді потрібно трохи покрутити кермо праворуч наліво на невеликі кути. Цілком можливо, що колеса нагрібають під себе трохи снігу і цього буде достатньо, щоб виїхати.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Якщо це не допомогло, доведеться брати лопату. Також автомобільний експерт радить не виїжджати на власному автомобілі під час сильних снігопадів, краще скористатися громадським транспортом, цей метод напевно вбереже вас та вашу машину від багатьох бід.

Нагадаємо, водіїв можуть залишити без прав через новий закон від депутатів: слід бути уважнішими.

Раніше повідомлялося, знімайте плівки та змінюйте ГБО: що обов'язково потрібно зробити українським водіям перед техоглядом 2023 року.

Також, водіям розповіли про способи перевірки реального пробігу автомобіля: обов'язково перевірте перед покупкою.