Найчастіше томатна паста продається в досить великих банках, але господині не завжди встигають її використовувати та забувають у холодильнику на дальній полиці. Через тиждень, а то й менше, там може з'явитися цвіль, відповідно продукт у такому разі вже непридатний.

Томатна паста псується через повітря, яке потрапляє при відкритті банки, а ще якщо залізти в неї брудною ложкою. Ситуація не з приємних, і, начебто, можна купити продукт у меншому фасуванні, але це не економно.

Томатна паста, фото wikipedia
Томатна паста, фото wikipedia

Як зберігати томатну пасту, щоб продовжити її термін придатності

  • Заморозити

Слід просто перекласти пасту чистою ложкою у силіконові форми для льоду чи випічки, а потім закинути у морозильну камеру. Після того як вона застигне, можна пересипати в пакет.

Коли вам знадобиться паста, дістаньте її перед приготуванням заздалегідь. Звичайно, не варто зберігати продукт у заморожуванні роками.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Морозильна камера, скріншот: YouTube
Морозильна камера, скріншот: YouTube

  • Змастити гірчицею

Потрібно взяти чисту та суху кришку. Далі змастити її внутрішню частину та шийку банки звичайною готовою гірчицею та закрити банку. Гірчиця буде консервантом, який не дасть томатній пасті швидко зіпсуватися.

  • Додати соняшникову олію

Найпростіший спосіб - розрівняти ложкою пасту і залити олією. Воно створить захисну плівку і не дасть повітрю проникнути в банку. Після використання продукту потрібно знову залити олією.

Олія. Фото: Знай.ua
Олія. Фото: Знай.ua

Раніше ми писали про те, як самостійно перевірити золото на справжність: жодне "брязкальця" не проскочить

Як повідомляв Знай.ua, дуже простий і швидкий спосіб зробити свічки більш святковими: знадобиться клей і серветки