Провітрювати житло дуже важливо навіть у зимовий період. Щоб не випустити з квартири все тепло, є певні правила зимового провітрювання, якими активно користуються в Європі. Про це пише woman24.

Провітрювати житло потрібно навіть узимку, коли відчиняти вікна максимально не хочеться, щоб не випускати тепло. Втім, якщо нехтувати ним, то в будинку гарантовано вогкість та конденсат на вікнах, а в наслідок може навіть з'явитися пліснява. Знаючи прості правила провітрювання цього вдасться уникнути.

Конденсат на вікнах, фото із вільних джерел
Конденсат на вікнах, фото із вільних джерел

Так, час провітрювання житла в осінній та зимовий період залежить від температури повітря:

  • нижче 0 градусів – відкривати вікна слід на 5 хвилин;
  • від 0 до 10 градусів – для провітрювання достатньо буде 10 хвилин;
  • Вище 10 градусів – тримати вікна відкритими можна 15 хвилин.

Скрін, відео YouTube вікно
Скрін, відео YouTube вікно

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Рекомендується провітрювати квартиру не менше 3 разів на день, а найкраще 5. Як мінімум, потрібно відкривати вікна вранці після сну, після повернення з роботи і ще раз увечері перед тим, як лягати спати. Максимального ефекту можна досягти "залповим" провітрюванням: на 5 хвилин відкрити вікна в протилежних кімнатах, а якщо на один бік, то і вхідні двері.

Раніше портал Знай повідомляв, практично і не муляє очі: де зберігати консервацію в квартирі – кілька варіантів.

Також наш портал інформував, як зберегти холод у холодильнику при вимкненні світла: ця проста порада врятує ваші продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв лайфхак, який збереже вашу працездатність: як продовжити час роботи ноутбука при відключенні електрики.