Гарний сон залежить не тільки від правильно підібраного матраца та подушки, але ще й від якісної постільної білизни. Висипатися важливо всім, без винятку, тому варто заздалегідь подбати про це питання, щоб на ранок прокинутися зі свіжою головою та думками.

Є види постільної білизни, які є найкомфортнішими. До них відноситься: перкаль, жаккард, сатин, льон, поплін та бязь. Всі вони дуже приємні до тіла і приносять максимум задоволення під час сну. Тому, обираючи білизну, варто орієнтуватись саме на ці тканини.

Сон, фото championat
Сон, фото championat

Якщо ж ви все-таки купили некомфортну білизну або вона стала жорсткою після прання, її можна пом'якшити в домашніх умовах. Найпопулярнішою є бязь, тому лайфхаки відносяться саме до неї.

Найпростіше буде купити вже готові пом'якшувачі тканини та кондиціонери для білизни, які продаються у вільному доступі. Не секрет, що вони виготовляються з хімії, але народні методи теж справляються з цією проблемою на відмінно.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як пом'якшити бязь:

  • перед початком прання помістіть у барабан півсклянки соди. Вона посилить порошок і спрацює як пом'якшувач,
  • налийте у відсік для полоскання 125 мл 9% оцет. Він не лише пом'якшить полотно, а й видалить із нього сторонні запахи.

Прання, скріншот з відео
Прання, скріншот з відео

Тільки пам'ятайте, не можна використовувати соду та оцет одночасно з відбілювачами, оскільки це швидше за все зіпсує білизну. Також важливо обирати нижній поріг температури та віджиму, щоб менше травмувати тканину.

Раніше ми писали, 5 способів заощадити батарею на ноутбуці: зможете працювати і вчитися набагато довше при вимкненні світла

Також портал Знай.ua писав, що через які овочеві страви можна набрати вагу: великий обман, який "осяде" на талії та боках