Не всі продукти, а особливо їх надмір є корисними для нашого організму. Вони можуть мати негативний вплив на той чи інший орган або загальне самопочуття.

Це стосується й нашого зору. Виявляється, існують продукти, які здатні зіпсувати його. Лікар-окуліст Вітні Селтман назвала два повсякденні продукти, які можуть сильно зіпсувати зір. Фахівець також дала корисні поради стосовно того, чим їх можна замінити.

Найгіршими для здоров'я очей продуктами є хліб та макарони, вважає окуліст. Згідно з її поясненням, прості вуглеводи в цих продуктах підвищують рівень цукру в крові. Внаслідок чого виникає більший ризик вікової дегенерації жовтої плями – місця найбільшої гостроти зору у сітківці ока.

хліб і молоко
хліб і молоко

Фахівець пояснює, що вікова дегенерація жовтої плями зазвичай стається в осіб віком від 50 до 60 років. У результаті цього в людини спостерігаються складнощі з читанням чи розпізнаванням осіб. Ускладнення можуть виникнути навіть аж до появи галюцинацій.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

То ж фахівчиня рекомендує замінити білий хліб та макарони цілозерновими сортами, щоб не допустити підвищення цукру в крові. Крім того, окуліст радить відмовитися від обробленого м'яса через значний вміст натрію.

Макарони, скріншот з відео
Макарони, скріншот з відео

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову