Японські археологи знайшли скарб неймовірного розміру - близько 260 тисяч мідних монет. Дослідники припускають, що скарб належав заможному самураю XV століття, і називають його найбільшою подібною знахідкою в історії країни.

Про відкриття повідомляють японські ЗМІ з посиланням на пресслужбу музею.

Як стверджують фахівці, монети були виявлені на розкопках в префектурі Сайтама в місті Хасуда. Вони датовані періодом Сенґоку, епохи постійних військових конфліктів, який закінчився встановленням сьогунату Токугава.

Скарб у Японії, Saitama Cultural Deposits Research Corp.
Скарб у Японії, Saitama Cultural Deposits Research Corp.

Керамічний виріб усього близько 70 сантиметрів у висоту, зате в ньому помістилося більш ніж 2,5 тисячі мідних монет, які через свій вік набули характерного зеленого забарвлення.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Цікаво, що знайдені в будинку самурая монети китайського виробництва й датуються періодом династії Мін. Японія доволі пізно прийняла китайську валютну систему і ще довго залежала від імпорту "валюти".

Монети зв'язували стрічками і групували тисячами, тому вченим навіть не треба було їх перераховувати - на глечику було написане число 260.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Археологи розкопали багатомільйонні скарби просто в центрі Києва.

Як повідомляв портал "Знай.ua", В українському монастирі викопали стародавні дорогоцінності: загадковий скарб загнав археологів у глухий кут.

Також "Знай.ua" писав, що Археологи розкопали під церквою справжній скарб: що приховували монахи, в голові не вкладається.