В українських школах ввели ряд нововведень: дозволили виправлення в зошитах, скасували публічне оголошення оцінок, почерк більше не визначає оцінку. Але в радянській школі панували ще більш дивні правила. "Знай.ua" нагадує про заборони, яким мали слідувати учні часів СРСР.

Пірсинг для хлопчиків був під однозначною забороною. Сережка у вусі сприймалася як слідування західному образу життя, оскільки це був американський модний тренд. Але проколоті вуха не мали однозначності й серед дівчат, тому багато хто носив кліпси.

Регламентації підлягали й зачіски. Від чоловіків очікували короткого волосся. Хоча деякі подовжені зачіски були дозволеними, волосся довше вух вже могло викликати неприємності. Довге волосся в чоловіків було атрибутом культури рок-н-ролу і хіпі, що не личило радянському школяру. Дівчата ж страждали від заборони фарбувати волосся.

Школа, фото YouTube
Школа, фото YouTube

Особливий подив сучасного учня викликала б обмеження у канцелярському інвентарі - в СРСР у школах не використовували кулькові ручки. Точні причини цієї заборони вже забуті: одні вважають їх подібним до жуйки та джинсів предметом шанувальників споживацького Заходу, інші ж вважають, що ручки підозрювали у псуванні почерку.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українські школярі залишилися без підручників до 1 вересня, в Міністерстві освіти визнали повний провал.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Совок" назавжди виженуть із українських шкіл - назву якого предмета більше ніколи не почують учні.

Також "Знай.ua" писав, Школярі знайшли унікальну стародавню монету: навіть археологам такого не вдавалося.