Археологи віднайшли стрілу, яка належала племенам найвойовничішої нації - вікінгам. Знахідка потрапила науковцям на очі випадково. Стріла перебувала в льодовику. А коли лід через глобальне потепління почав танути, артефакт "вийшов" з вічної мерзлоти.

На півдні Норвегії на краю льодовика Йотунхейма на висоті 2050 метрів був виявлений древній наконечник стріли разом з стрижнем. Довжина стріли близько 18 сантиметрів, вага - близько 30 грамів. Про це пишуть російські ЗМІ.

Артефакт відносять до періоду, коли в Західній Європі панували кельтські та германські племена.
Археологи відзначили, що зміна клімату викликало танення льодів, що дозволило артефакту звільниться від крижаного полону.

В останні кілька років багато льодовиків Норвегії під впливом високих температур, викликаних зміною клімату, почали танути. І хоча це може допомогти археологам в пошуках реліквій минулого, водночас процес танення загрожує знищити артефакти, якщо вони не будуть виявлені вчасно.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Варто відзначити, що вчені почали досліджувати норвезькі льодовики досить давно і вже виявили понад 2000 різних артефактів, найстаріші з яких відносяться до кам'яного віку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше біологи показали комаху часів динозаврів. Їх ще не було, а таргани вже докучали – як на Землі розплодилися "вусаті" збудники зарази.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Києво-Печерській лаврі виявили неймовірну знахідку - лежала поруч з мощами близько 100 років.

Також "Знай.ua" писав, що Ашан влаштував українцям "тест на нудоту". В магазині продають огидне місиво з оселедця.