Американські вчені визначили дату виготовлення "таблички з Назарету", яка підтверджує життя Ісуса Христа. Фахівці з Університету Оклахоми провели спеціальний ізотопний аналіз і з'ясували, що мармур, з якого виготовлена табличка, добули на грецькому острові Кос, який знаходиться в Егейському морі.

Вважалося, що табличку в 1878 році купив колишній охоронець Лувру Вільгельм Френер у невідомого торговця старожитностями. Цей напис служив достеменним фактом і доказом того, що Ісус Христос жив на землі. На думку вчених в тексті "таблички з Назарету" було процитовано витяг з указу імператора Клавдія, який відреагував на зникнення тіла Христа. А саме наказ римського імператора не діставати тіла покійних з трун.

Назарет, скріншот: YouTube
Назарет, скріншот: YouTube

Однак, тепер дослідники дотримуються іншої точки зору після ізотопного аналізу — вони припускають, що мармуровий шматок видобули не пізніше середини I століття до н. е, тобто за 100 років до розп'яття Христа. Назва селища Назарет вписана на кам'яній табличці, де перераховані черги священників. В другій сходинці там написано: "Восьма черга – Гапицець з Назарету". Табличку було знайдено в руїнах синагоги III або IV століття в Кесарії Маритимській.

Назарет, скріншот: YouTube
Назарет, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гігантські сліди в печері пів століття не давали спокою, ось що за монстр це був

Як повідомляв портал "Знай.ua", стіни з людських кісток — у Бельгії натрапили на моторошну знахідку

Також "Знай.ua" писав, кліматологи стривожили прогнозом на 5 років - чекаємо на шторми, цунамі та лісові пожежі