У Туреччині археологи під час розкопок знайшли камінь, який, за припущенням вчених, був ковчегом від важливої християнської реліквії - Хреста Господнього.

Про це повідомляють світові ЗМІ.

Роботи проводилися на місці стародавнього храму в місті синоп. В результтаті розкопок дослідники виявили камінь з вибитим на ньому хрестом.

Вчені стверджують, що знахідка, скоріш за все, слугувала для зберігання певної святої реліквії. За оцінами вчених, найбільш вірогідно, що в ковчезі зберігався шматок дерева, який приписувався Хресту Господньому, на якому власне і був розіп'ятий Ісус Христос.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Давньохристиянський ковчег, фото Daily Sabah
Давньохристиянський ковчег, фото Daily Sabah

За переказами, хрест допомогла виявити цариця Олена, мати імператора Костянтина Великого, який відіграв визначну роль в поширенні християнства.

Розкопки біля храму в Синопі тривають вже біля десятиліття. Це не перша давньохристиянська реліквія, знайдена на цьому місці - раніше археологи вже знаходили тут інші зразки мистецтва періоду, в тому числі і фрески.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше археологи знайшли кладовище дітей, яких вважали зниклими назавжди.

Як повідомляв портал "Знай.ua", археологи відкопали в землі таємничу могилу з золотими хрестами.

Також "Знай.ua" писав, як археологи оторопіли від 2000-річної знахідки: вражаючі кадри.