На днях у мережі нагадали про грандіозне побоїще та захоплення Риму, яке закінчилося не на користь галлів, які так вправно захопили місто. А виною цьому став алкоголь та передчасне святкування перемоги, а не гуси, як розповідала легенда.

Як відомо, ще у 390 році до нашої ери галли перебили римське військо та навіть увійшли в Рим. Щоправда, все закінчилося не так, як передбачали загарбники. Тоді залишки розбитого легіону аж ніяк не хотіли віддати своє місто, тому розділилися на дві частини: одна з них відступила в місто Вейї, інша частина римлян закріпилася на пагорбі Капітолії та чекали, і не дарма.

Як гуси Рим рятували

Галли, які увійшли в Рим, влаштували грандіозну п'янку на честь перемоги, якою і скористався стратег та полководець римської армії Камілл. Римляни дочекалися ночі, коли більшість кельтів міцно заснули в п'яному угарі, та напали.

В результаті римляни безжалісно порубали п'яних загарбників, які не змогли надати хоч найменший опір. Відтак, захоплення Риму для галів обернувся грандіозним провалом через любов до алкоголю.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно в Ізраїлі юний грибник під час “тихого полювання” наштовхнувся на надгробок з Візантії.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Польщі знайшли стародавню зброю найманців київських князів.

Також Знай.ua писав про те, що археологи виявили унікальний пам'ятник ісламської культури.