У вічній мерзлоті Сибіру виявили мумію цуценяти, якій близько 18 тис. років. Дослідники зайнялися вивченням знайдених в Якутії останків доісторичної тварини. Наразі вчені не можуть дати остаточну відповідь, собака це чи вовк.

Наразі над тілом доісторичної тварини, яке пролежало у вічній мерзлоті не менше 18 тисяч років, працюють дослідники, щоб визначити його вид. Поки навіть експертиза ДНК не змогла відповісти на це питання. Досі залишається невідомою і причина смерті цуценяти.

Мумія собаки, фото: inforesist.org
Мумія собаки, фото: inforesist.org

Проте, дослідники повідомили вік тварини — цуценяті на момент смерті було 2 місяці. Мумію прозвали Догор, що в перекладі з якутської мови означає "Друг". Палеогенетик Дейв Стентон не виключає, що цуценя може бути спільним предком вовка і собаки, а саме прикладом еволюційного переходу. Крім того, шведський дослідник Лав Дален зазначив, що цуценя є однією з найбільш древніх знахідок такого роду.

Зазначається, що вчені були здивовані, побачивши повний набір непошкоджених зубів, м'які тканини й навіть вуса і шерсть на морді стародавньої тварини. Дослідження мумії проводили російські та шведські фахівці. Вчені очікують, що більше відповідей зможе дати глибоке секвенування геному.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Мумія собаки, фото: The Siberian Times
Мумія собаки, фото: The Siberian Times

Мумія собаки, фото: The Siberian Times
Мумія собаки, фото: The Siberian Times

Нагадаємо, раніше у глибоких гавайських лісах виявили несподівані сліди цивілізації: забуті та розтрощені

Як повідомляв портал "Знай.ua", непорушну гробницю імператора Риму показали світу: знімки неймовірних знахідок

Також "Знай.ua" писав, що на улюблений курорт українців несеться потужний тайфун: люди в небезпеці, почалась масова евакуація